Breu Nota en solidaritat amb Valtònyc

La Secció Segona de la Sala Penal de l’Audiència Nacional ha condemnat a Valtònyc a més de tres anys de presó. La seva condemna és un esperpent que mostra el caràcter polític de la justícia i torna a negar la suposada neutralitat que certes esquerres observen en l’estat i les seves institucions. Valtònyc a més de pagar les costes del judici haurà de pagar una multa de tres mil euros.

Està acció repressora s’emmarca en un context de profunda crisi social que, fruit de la incapacitat del capitalisme per resoldre la crisi econòmica, tindrà nous repunts en la mobilització del bloc popular en els propers mesos. Encara que aparentment, després de les mobilitzacions de masses que van tenir lloc en el conjunt de l’Estat espanyol i que van finalitzar en 2014, vivim un nou moment de pau social, les contradiccions creixents del capitalisme no deixen d’operar i danyar les condicions de vida materials de la classe treballadora.

En Hegoalde els índexs de pobresa no deixen de créixer, alhora que a finals de l’any passat l’atur ascendia fins 176218 persones, xifra esmorteïda per la migració que ha tingut lloc des de que començarà la crisi.

Aquesta situació econòmica porta a la classe dominant a haver de seguir avançant en la repressió, davant la por a la mobilització popular, criminalitzant a qui reivindica els seus drets o exerceix un dret democràtic burgès com és la llibertat d’expressió.

Per tot això des de Herri Gorri ens solidaritzem amb Valtònyc, qui està pendent de pagar una fiança per tal d’evitar de moment l’entrada a presó. Així mateix, mostrarem la nostra solidaritat amb el conjunt de preses i presos polítics al llarg de l’Estat espanyol i francès i demanem la llibertat totes elles, de tots ells.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s